Prezentarea organizaţiei:
Fundația ROLDA (in memoriam Rolando Cepraga) a fost înfiinţată în Galați, în anul 2006, având ca scop organizarea și derularea activităților în domeniul protecției animalelor, însă are filiale în SUA, Australia și câteva țări europene. Fiecare filială are organizare proprie și raportează separat bilanțul contabil în țara în care este înregistrată. Fondurile colectate de filialele străine sunt transferate pentru a susține programele din Romania (în prezent există mai mulți parteneri: organizații străine, grant makers și parteneri media care susțin activitatea fundației în mod constant).
Fundația are următoarele obiective: salvarea câinilor fără stăpân, răniți, aflați în pericol, cazarea câinilor salvați în cele 2 adăposturi private unde sunt reabilitați cei care nu sunt ușor adoptabili, adoptarea câinilor sociabili în străinătate, ajutarea animalelor de companie din comunitățile cu venituri modeste în județul Galati, campanii gratuite de sterilizare, microcipare/înregistrare în RECS a câinilor (și doar cele de sterilizare a pisicilor) în scopul limitării numărului de pui abandonați condamnați să trăiască în suferință și campanii educative (de exemplu Vorbește pe limba lui Toto, sfaturi de la experți pe canalul Youtube cu privire la câinii cu probleme de comportament, ghiduri gratuite care conțin sfaturi veterinare și pentru cazuri de urgență).
Misiunea noastră este de a oferi asistenţă animalelor abandonate care au nevoie de tratamente veterinare de urgență, animale rănite sau aflate în pericol. De asemenea, ne concentrăm şi pe reabilitarea lor cu scopul de a le oferi spre adopţii prin programe (mai ales) internaţionale. Ajutăm animale care nu au nici o altă speranță şi în acelaşi timp iniţiem programe sociale și educative pentru a stopa abandonul şi maltratarea animalelor.
Proiectul de rezistenţă:
Sterilizarea și microciparea câinilor cu stăpân din zonele rurale învecinate Galațiului, un proiect desfășurat în zona Galați-Brăila care reprezintă a doua aglomerație urbană după București, o zonă foarte populată cu animale fără stăpân, atât câini, cât și pisici. Câinii fără stăpân provin din 2 surse principale: înmulțirea necontrolată a celor existenți și abandonul animalelor de companie. Deoarece haitele de câini migrează în căutarea sursei de hrană, ele sunt greu de localizat și contabilizat, însă sursele oficiale (DSV) confirmau în anul 2021 în jur de 15000 câini fără stăpân doar în Galați. Programele de sterilizare se realizează în această zonă, dar și în alte sate unde există comunități care nu își permit să acopere costuri veterinare de sute de lei pentru animalele lor de companie.
Activităţile concrete:
- reducerea numărului de pui nedoriți și abandonați, lăsați să sufere, chinuiți și infometați
- oferirea de sprijin proprietarilor de câini pentru a se alinia cerințelor legale și a evita astfel plata unor amenzi consistente;
- microciparea și înregistrarea în RECS a câinilor cu stăpân ce asigură ușoara identificare a celor care abandonează un câine (prin citirea microcipului ce indică proprietarul care l-a abandonat)
Perioada de desfăşurare: 2016 – prezent.
Resurse umane: voluntarii Fundației ROLDA.
Resurse materiale/financiare: sponsorizări, donații, fonduri proprii.
Proiect finalizat cu succes: în perioada 2007-2016 a colaborat cu gigantul siderurgic din Galați pentru a reduce populația de câini fără stăpân din incinta Combinatului (unde după estimările managerilor inițial erau 10000 câini, iar ulterior, prin folosirea unor metode umane, în aproximativ 8 ani s-a redus acest număr la 1000).
Date de contact
- Sediu: com. Smârdan, jud. Galați
- Adresa de corespondență: Str. Feroviarilor nr 16, Bl. C2, ap. 18800563, Galați
- Telefon: 0748 903 612
- Persoana de contact: Costin Daniela-Elena (Preşedinte)
- Email: contact@rolda.org
Detalii pe site-ul organizaţiei:
Trackbacks
Site-uri ce au menţionat despre acest articol.
Alte site-uri nu au menţionat despre acest articol.
Păreri
Feedback-ul vizitatorilor.
Nu au fost scrise păreri legate de acest articol.