Skip to content

Prezentarea organizaţiei:

Misiunea Asociaţiei de Iniţiativă Locală Roman 2002 este de a se implica în problemele comunităţii locale pentru a aduce un sprijin membrilor acesteia, prin participarea alături de organele statului şi de alte organe abilitate la elaborarea de strategii privind valorificarea maximă a resurselor comunităţii, crearea de noi locuri de muncă şi îmbunătăţirea situaţiei sociale a locuitorilor municipiului Roman şi a satelor limitrofe.

Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2002, de un număr de persoane cu experienţă în domenii de activitate precum sociologie şi politici publice, administraţie publică, asistenţă socială, politici de mediu dar şi în desfăşurarea de activităţi non-profit.

Membrii Asociaţiei au coordonat şi implementat proiecte de informare publică, proiecte sociale, de educaţie şi de sănătate implementate de instituţiile şi organizaţiile judeţene din care fac parte cu finanţare prin programele: Phare Access, UNIFEM, FRDS etc.

De la înfiinţare până în prezent membrii asociaţiei s-au implicat prioritar:

 • în activităţi de consolidare a structurii interne reuşindu-se obţinerea unui sediu şi dotarea acestuia şi atragerea de membri care să aducă un plus valoric organizaţiei;
 • în activităţi de consultare şi dialog cu autorităţile publice locale şi judeţene;
 • în acţiuni de susţinere sub formă de parteneriat a altor organizaţii non-guvernamentale din municipiul Roman şi din judeţ.

Proiectul de rezistenţă:

Proiectul „Întreprinzător la tine acasă!”, s-a desfăşurat în judeţul Neamţ, în 16 comune, pe durata a 10 luni. Proiectul și-a propus iniţierea a 400 tineri din 16 comune ale judeţului Neamţ privind abordarea unei idei de afaceri.
Proiectul s-a derulat în parteneriat cu Centrul de Informare, Asistenţă, Instruire Neamţ pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ.
Temă principală a proiectului a reprezentat-o promovarea antreprenoriatului şi a politicilor aplicate în acest domeniu, pregătirea şi instruirea tinerilor în sensul deschiderii şi dezvoltării propriei afaceri şi s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani.
Pe toată perioada derulării proiectului se aplică metode şi tehnici de învăţare non-formală cum ar fi: atelierele, jocuri de rol, mese rotunde, dezbateri, etc. pentru a veni în întâmpinarea diverselor nevoi ale participanţilor, contribuind astfel la obţinerea rezultatelor dorite.
Proiectul contribuie la dezvoltarea de abilităţi specifice de relaţionare la nivelul tinerilor din grupurile ţintă, la dezvoltarea relaţiilor de comunicare şi a spiritului de echipă, stimulând creativitatea, participarea activă şi iniţiativa, în promovarea antreprenoriatului.

Date de contact:

 • Telefon: 0746302248
 • E-mail:
 • Persoana de contact: Iuliana NĂSTASE
 • Adresă:

Detalii pe site-ul organizaţiei:

http://www.ail2002.ro

Trimite mai departe acest articol

Informează-ţi prietenii virtuali prin:

 • Delicious
 • Digg
 • Newsvine
 • RSS
 • StumbleUpon
 • Technorati

Păreri

Feedback-ul vizitatorilor.

 1. alexa a scris: martie 29, 2014

  sant nemultumit ca o asemenea asociatie nu sa facut cunoscuta mult mai mult prin presa sau prin actiunile ce le intreprinde in folosul cetatenilor in relatia lor cu autoritatile locale.Nu stiu daca cunoasteti ca in Roman functioneaza un grup de initiativa a cetatenilor din orasul Roman semnat de peste 300 de cetateni pentru contorizarea ,facturarea si plata individuala a c/v consumurilor de apa rece,la fel ca la gaz metan.Pentru acest lucru de peste 5 ani am facut demersuri la autoritatile centrale si locale,am participat la emisiuni de televiziunr,am facut cunoscut in presa locala,insa pana acum am reusit in mica masura reusind realizarea unui program pilot la o scara de apartament si cu toate ca rezultatele sant exceptionale ,autoritatile nu vor sa extinda acest proiect pilot.Afland de existenta unei asociatii de initiativa locala ,santem nedumeriti cum aceasta asociatie nu s-a implicat in problema ridicata sau nu aveti interese in aceasta solicitare de mare interes pentru cetatenii ce locuiesc in apartamente din blocuri.Consider ca in continuare ve-ti participa la aceasta actiune a grupului de initiativa si va informam ca grupul nu are personalitate juridica din cauza lipsei posibilitatilor financiare intrucat majoritatea membrilor sant pensionari.Persoana de contact Alexa Vasile tel.0772086246 E-mail vasilealexa99@yahoo.com

Trackbacks

Site-uri ce au menţionat despre acest articol.

Alte site-uri nu au menţionat despre acest articol.

Ce părere ai?

Completează formularul următor şi apasă TRIMITE.