Skip to content

Prezentarea organizaţiei:

Fundaţia Buckner este o organizaţie non-profit creată cu scopul de a aduce bucurie şi de a fi de un real folos celor care au mare nevoie de ajutor. După căderea comunismului au fost deschise publicului uşile orfelinatelor din ţara noastră, iar situaţia acestor copii abandonaţi sau orfani a şocat întreaga lume. În anul 1996, reprezentanţii  Buckner  Foundation din Statele Unite au venit în România cu scopul de a organiza  tabere de vară pentru aceşti copii.  În anul 1999 organizaţia şi-a pus bazele ca entitate legală română cu sediul în Târgu Mureş. Odată cu trecerea timpului activităţile s-au extins de la tabere de vară la distribuire de încălţăminte  pentru mai mulţi copii nevoiaşi din toate colţurile ţării, vizite săptămânale în Centre de Plasament şi Case de tip familial unde am desfăşurat activităţi recreativ-educative, plasament, servicii rezidenţiale.

În momentul de faţă, în cadrul fundaţiei funcţionează 4 programe: Centrul de Zi Buckner din Târnăveni, Centrul de Tranzit Buckner din Târgu Mureş, Casa de tip familial Buckner din Târgu Mureş şi Programul Follow-up (vizite săptămânale la Centrul de Plasament Zau de Câmpie şi vizite periodice la Casele de Tip Familial din Târnăveni).

Pe lângă aceste servicii oferite pentru comunitate, Fundaţia doreşte să fie de ajutor tuturor familiilor aflate în situaţie critică şi care apelează la noi. De exemplu, în acest an Fundaţia Buckner a oferit ajutor financiar pentru trei familii dându-le acestora posibilitatea de a-şi trimite în continuare copiii la şcoală şi de a acoperi costurile pentru investigaţiile medicale ale unui băieţel foarte grav bolnav.

Fundaţia Buckner oferă tinerilor posibilitatea de a deveni voluntari. În acest fel, ei vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a societăţii în care trăiesc, au posibilitatea de a face lucruri noi, de a-şi dezvolta abilităţile în ceea ce priveşte lucrul cu oamenii, dar şi de a-şi pune în practică cunoştinţele de limba engleză în perioada în care Fundaţia beneficiază de vizitele echipelor de voluntari americani.

Proiectul de rezistenţă

Centrul de Zi Buckner din Târnăveni: a fost deschis în anul 2007, cu aprobare din partea autorităţilor locale şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş. Centrul deserveşte un număr total de 108 copii, majoritatea de etnie rromă: 60 incluşi în programul pentru preşcolari şi 48 incluşi în programul After-school. Copiii provin din familii defavorizate, foarte sărace, care trăiesc în condiţii grele, insalubre, fără gaz, energie electrică şi apă curentă şi care de multe ori nu au ce pune pe masă.

Centrul de zi reprezintă pentru ei un loc cald, curat, unde primesc 2 mese pe zi, haine curate şi mai ales locul unde primesc lucrul cel mai important pentru a ieşi din situaţia în care se găsesc acum: educaţie. Din păcate majoritatea copiilor din comunitate abandonează timpuriu şcoala, acest lucru reducând foarte mult şansele ca aceştia să se integreze pe piaţa muncii, însă cresc foarte mult şansele ca aceştia să îngroaşe rândurile delincvenţilor când vor fi mai mari. De aceea scopul acestui proiect este să sprijine beneficiarii pentru a putea să se integreze cu succes în învăţământul de masă şi pentru a putea face faţă cerinţelor acestuia. Copiii mai beneficiază de asistenţă medicală şi psihologică, şi de transport gratuit până la sediul Centrului.

Menţionăm că beneficiarii care au participat la programul nostru până acum sunt printre puţinii care ştiu să scrie, să citească şi să socotească din comunitate. Rezultatele acestea ne îndeamnă să continuăm să îi sprijinim pe aceşti copii.

Date de contact

  • Telefon: 0722 403 490
  • E-mail:  office@buckner.ro
  • Persoana de contact: MOLDOVAN Dragoş Dacian (preşedinte)
  • Adresă: B-dul. 1848, nr. 28/33, Târgu Mureş, jud. Mureş

Detalii pe site-ul organizaţiei:

http://www.buckner.ro

Trimite mai departe acest articol

Informează-ţi prietenii virtuali prin:

  • Delicious
  • Digg
  • Newsvine
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati

Păreri

Feedback-ul vizitatorilor.

Nu au fost scrise păreri legate de acest articol.

Trackbacks

Site-uri ce au menţionat despre acest articol.

Alte site-uri nu au menţionat despre acest articol.

Ce părere ai?

Completează formularul următor şi apasă TRIMITE.