Skip to content

Prezentarea organizaţiei

Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), fondat în decembrie 2007, a apărut ca o necesitate pentru tinerii basarabeni şi din nordul Bucovinei veniţi să studieze în Suceava. GIRB este o organizaţie nonguvernamentală, civică, social-culturală şi de tineret, din care pot face parte, în baza liberului consimţământ, persoanele provenite din Basarabia şi Bucovina care, prin originea şi atitudinea asumată, fac parte din naţiunea română şi simt româneşte.

Principalul scop al tuturor acţiunilor desfăşurate de GIRB este facilitarea integrării elevilor şi studenţilor din Republica Moldova în mediul educaţional european, astfel realizând accentuarea atenţiei asupra rolului tinerilor în comunitate şi a rolului lor în societate şi promovarea imaginii Republicii Moldova în România.

Obiectivele urmărite de GIRB sunt: apărarea drepturilor şi intereselor membrilor săi în conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională, participarea activă în procesul instructiv-educaţional şi cel al integrării socio-profesionale a românilor basarabeni şi nord bucovineni din Suceava. Un exemplu în acest sens ar fi proiectul “Adoptă un Boboc”, care presupune consiliere, organizarea de cursuri, traininguri şi excursii de cunoaştere a României pentru studenţii din anul I.

Proiectul de rezistenţă

Deja a devenit o tradiţie ca începând din 2008, în fiecare an, GIRB să organizeze la 27 martie Festivalul BASARABIA. Acest festival conţine spectacole închinate oamenilor de cultură din Basarabia care au promovat românismul, expoziţii de fotografie, lansări de carte, conferinţe, dezbateri academice şi jocuri intelectuale cu participarea tuturor organizaţiilor studenţeşti din Suceava.

Date de contact

  • Telefon: 0756 407 054
  • E-mail:  girbsuceava@ymail.com
  • Persoana de contact: Oxana GREADCENCO

Detalii pe site-ul organizaţiei:

www.sprevest.ro


Trimite mai departe acest articol

Informează-ţi prietenii virtuali prin:

  • Delicious
  • Digg
  • Newsvine
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati

Păreri

Feedback-ul vizitatorilor.

Nu au fost scrise păreri legate de acest articol.

Trackbacks

Site-uri ce au menţionat despre acest articol.

Alte site-uri nu au menţionat despre acest articol.

Ce părere ai?

Completează formularul următor şi apasă TRIMITE.