Skip to content

Prezentarea organizaţiei

Speranţă pentru România reprezinta o asociaţie non-guvernamentala, non profit, organizata pe baza de voluntariat si dedicata actiunilor caritabile si sociale in sprijinul celor mai vulnerabile categorii sociale, cu activitate in judetele Arad, Timis, Caras Severin, Bihor si Hunedoara.

Misiunea asociaţiei este aceea de a crea o punte de legatura intre cei care sunt in nevoi, care trec prin situatii dificile, si cei care doresc sa ajute, sa se implice atat prin voluntariat cat si financiar. Sprijinim prin proiectele noastre, persoanele in nevoi sau grupuri dezavantajate prin programe sau proiecte sociale, medicale sau educative. In acelasi timp, atragem atentia opiniei publice asupra nevoilor existente in aceste categorii sociale.

Obiectivele asociaţiei:

- a face un batran fericit (lemne, alimente, reparatii la casa);
- a construi o casa celor mai saraci dintre noi;
- a ajuta un copil la scoala si sa devina adult;
- a ajuta persoanele cu handicap (proteze, carucioare, etc);
- a oferi burse pentru educatie;
- a ajuta copii strazii;
- a organiza cantine pentru saraci;
- a sustine camine de batrani;
- a organiza actiuni comunitare cu tineri;
- a salva vieti de la moarte;
- a ajuta diferite persoane pentru tratamente;
- a organiza cursuri si seminarii educative;
- a implica voluntari in sprijinul celor in nevoie.

Proiectul de rezistenţă

Un pat nou, lemne de foc pentru toata iarna, soba refacuta si un geam nou montat pentru Alexandra si mama sa!

Copilaria Alexandrei s-a schimbat de la 8 ani, de cand mama sa a pierdut un picior prin amputare. De atunci a devenit un caz umanitar. De atunci tot lucrul in casa a fost nevoita sa il faca doar ea: spartul lemnelor, pregatirea hranei, spalatul rufelor, etc. Parasita de tatal ei, mama cu piciorul amputat, Alexandra a cunoscut de mica lipsurile. Acum, impreuna cu mama ei traiesc doar din pensia de handicap, de 230 de lei. Nu aveau nici o speranta pentru iarna care sta sa inceapa ca vor avea lemne de foc. Chiar daca ar fi avut lemne de foc, hornul era prabusit si nu puteau face foc in soba. Soba nu facea caldura, trebuia refacuta. Geamul camerei era putred si toata caldura se ducea afara. Patul pe care dormeau, era foarte vechi si rupt. Fara un sprijin din partea cuiva pentru a implini nevoile lor, cele doua s-au resemnat cu aceasta situatie. Aveau nevoie de un ajutor umanitar. Cu ajutorul dvs, a sponsorilor care s-au lasat sensibilizati de situatia Alexandrei si a mamei sale, viata lor s-a schimbat. Acum se pot bucura de o soba care incalzeste camera, de un geam nou la camera, de lemne de foc pentru toata iarna si de un pat nou oferit cu ajutorul dvs. Asoc. Speranta pentru Romania multumeste tuturor sponsorilor implicati in acest caz umanitar, iar mai jos va prezentam materialul video pas cu pas, cat si mesajul de multumire din partea Alexandrei si mamei sale.

Date de contact

 • Telefon: 0766 365 833 sau 0749 402 098
 • E-mail:  misiuneasperantapentruromania@yahoo.com
 • Adresă:  Com. Sepreus, jud. Arad, nr. 19

Detalii pe site-ul organizaţiei:

http://www.sperantapentruromania.ro

Trimite mai departe acest articol

Informează-ţi prietenii virtuali prin:

 • Delicious
 • Digg
 • Newsvine
 • RSS
 • StumbleUpon
 • Technorati

Păreri

Feedback-ul vizitatorilor.

 1. popa carmen elena a scris: august 7, 2014

  buna ziua ma numesc popa carmen elena si sunt din calan jud hunedoara….am si eu o intrebare si tot odata o rugaminte dak nu cer prea mult. am bunica in varsta de 82 de ani si are amputatie la un picior, am facut toate demersurile pentru a primi un carucior cu rotile dar dupa cum bine se stie dureaza foarte mult sa primesc carutul.am intrebarea daca fundatia dumneavoastra ma poate ajuta cu un carut pentru a o putea scoate afara la aer?va multumesc ca existati .astept raspuns .

 2. Marcu Nicoleta a scris: aprilie 25, 2016

  Buna dimineata ma numesc Marcu Nicoleta sunt din Constanta .Am fetita pe nume Marcu Daria Stefania in varsta de 4 ani si 7 luni care este foarte bolnava .Are o tumoare pe creier si piciorusele rupte de la nastere .Acum ca suntem in saptamana patimilor ,saptamana luminata va rog din suflet ajutati ma cumva deoarexe eu imi cresc singura fetita .Nu am hrana lentru ea nu am hainute iar unde locuiesc cu fata riscam sa fim date afara .Numarul la care ma puteti contacta este 0722474618 va multumesc .Am acte doveditoare si poze cu fata ca este foarte bolnava nu am nici ajutor va multumesc

Trackbacks

Site-uri ce au menţionat despre acest articol.

Alte site-uri nu au menţionat despre acest articol.

Ce părere ai?

Completează formularul următor şi apasă TRIMITE.