Skip to content

Prezentarea organizaţiei:

Support 4 Youth Development este o Asociaţie în totalitate dedicată dezvoltării tinerilor. Ea a fost înfiinţată în 2009 şi îşi desfăşoară activitatea la nivel local (în Cluj-Napoca, unul din centrele principale de învăţământ universitar din Romania, în care studiază, în fiecare an, aproximativ 120 000 de studenţi din toate regiunile ţării) şi regional (judeţul Cluj), intenţionând ca pe viitor să se extindă strategic şi către celelalte regiuni ale României.

Scopul acesteia este de a stimula şi susţine participarea activă, civică şi responsabilă a tinerilor la viaţa educaţională, socială, culturală şi economică a comunităţilor în care trăiesc.

Activităţile în jurul cărora asociaţia îsi concentrează eforturile vizează obiective clare, precum dezvoltarea, susţinerea şi întărirea procesului de consiliere, informare şi formare a tinerilor în context european plecând de la crearea unui mediu favorabil creşterii performanţelor personale şi profesionale ale acestora în cadrul comunităţilor în care trăiesc. De asemeni vizează identificarea şi combaterea în permanenţă a nevoilor cu care se confruntă tinerii, venind în sprijinul acestora cu o paletă largă de activităţi sustenabile.

La nivel internaţional, Asociaţia „Support 4 Youth Development” este membru, înca de la înfiintare, a United Youth Development Organisation, organizaţie care numără sute de membri şi care la nivel mondial lupta împotriva sărăciei, a inegalităţii şi a injustiţiei în rândul tinerilor.

Proiectul de rezistenţă

Proiectul „Healthy Appetite!” doreşte să ofere tinerilor, şi nu numai, o sursă de informare cu privire la importanţa unei alimentaţii sănătoase, şi o alternativă la industria fast-food în care trăim în prezent, şi care, din păcate, este intens promovată de mass-media şi susţinută de societatea civilă.

Cu aproximativ o lună înainte de implementarea proiectului, și anume, pe 28 – 29 ianuarie a avut loc o vizită de pregătire în avans, pentru o organizare corectă şi eficientă a proiectului de schimb. Vizita a durat 2 zile în care au fost prezenți cei 6 team leaderi implicaţi în organizarea şi desfăşurarea proiectului (2 pentru România, şi câte unul pentru Italia, Polonia, Turcia şi Letonia).

Proiectul constă într-un schimb de 26 de tineri din 5 ţări europene – România (6, din care 2 lideri de grup), Italia (5), Letonia (5), Polonia (5) şi Turcia (5) și a avut loc în perioada 21 – 28 februarie 2011. Membrii echipei de proiect, participanţii la acest proiect şi beneficiarii indirecţi ai proiectului, au avut astfel posibilitatea de a dobândi abilităţi şi deprinderi de combatere a unei alimentaţii nesănătoase, şi experimentarea prin mijloace proprii a unui stil de viață sănătos.

Scopul proiectului este realizarea unei cărți de bucate cu rețete din bucătăria celor 5 ţări europene. Această carte de bucate este instrumentul ce va oferi cât mai multor tineri ocazia de a experimenta rețete din cultura şi tradiţia culinară a fiecăreia dintre aceste cinci ţări, fără a fi nevoie de prea mult timp, ori prea multă îndemânare în prepararea mâncărurilor dorite.

Date de contact

  • Adresă: Str. Constanta, nr. 10, ap. 2, cod poştal 400158, oraşul Cluj-Napoca, judeţul Cluj
  • Telefon: 0743 676 848
  • Persoana de contact: Angela ANTON
  • E-mail: office@s4yd.ro

Detalii pe site-ul organizaţiei:

http://www.s4yd.ro

Interviu video:


 

Trimite mai departe acest articol

Informează-ţi prietenii virtuali prin:

  • Delicious
  • Digg
  • Newsvine
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Technorati

Păreri

Feedback-ul vizitatorilor.

Nu au fost scrise păreri legate de acest articol.

Trackbacks

Site-uri ce au menţionat despre acest articol.

Alte site-uri nu au menţionat despre acest articol.

Ce părere ai?

Completează formularul următor şi apasă TRIMITE.