Skip to content

Prezentarea proiectului:

www.evoluntar.ro reprezintă un portal de promovare a voluntariatului şi este un serviciu gratuit care faciliteaza legătura dintre persoanele active la nivelul comunităţii şi organizatorii activităţilor de voluntariat din Romania.

Platforma are ca scop promovarea oportunităţilor de voluntariat disponibile în cadrul programelor implementate de diverşi organizatori de activităţi de voluntariat din Romania şi reprezintă locul unde toţi cei care doresc să fie voluntari pot căuta oportunităţi actuale de voluntariat potrivite intereselor şi abilităţilor lor.

Portalul a fost lansat în februarie 2009 ca parte a proiectului Youth Civic Participation derulat de Salvaţi Copiii România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Parlamentul României. A fost finanţat de CEE Trust – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

Susţinerea şi promovarea platformei face parte din priorităţile Planului Naţional de Acţiune pentru Anul European al Voluntariatului 2011 în România.

Instrucţiuni

Dacă eşti sau doreşti să fii VOLUNTAR:

 1. Te înregistrezi.
 2. Creezi cont de voluntar.
 3. Vizualizezi oportunităţile disponibile.
 4. Cauţi şi selectezi oportunitătile în funcţie de cuvânt, oraş, categorie, organizaţie/instituţie.
 5. Aplici pentru oportunitatea aleasă.
 6. Contul personal poate fi modificat şi cuprinde o listă de instrumente:
  • Aplicările făcute: poţi vizualiza toate aplicările făcute în modulul “Aplicările mele” iar dacă organizaţia a răspuns aplicării tale vei vedea un plic lângă aplicare.
  • Scrisori de intenţie: poţi să îţi creezi propriile scrisori de intenţie folosind diferite template-uri şi poţi selecta una dintre aceste scrisori când realizezi o aplicare nouă – astfel vei economisi timp când realizezi o nouă aplicare.
  • Fişierele mele: poţi încărca fişiere gen documente word, pdf pentru a le ataşa la Profil şi poţi să încarci Profilul tău şi să realizezi modificări oricând doreşti.
  • Rss Feeds: posibilitatea de a primi ultimele oportunităţi postate pe site-ul nostru este la doar un click distanta de tine – vei avea posibilitatea de a-ţi crea propriile feed-uri în această pagină şi de a te abona la RSS-ul (Really Simple Syndication) nostru pentru a primi ultimele oportunităţi postate!
  • Alerte oportunităţi: spune-ne tipul de oportunitate în căutarea căreia eşti iar noi vom face căutarea pentru tine – vei primi zilnic, săptămânal sau lunar notificări prin e-mail.
 7. Recomandă prietenilor! Trimiţi mesaj automat de recomandare.
 8. Completezi chestionarul şi noi vom ţine cont de răspunsul tău.
 9. Vezi toate evenimentele disponibile şi detaliile acestora.

Dacă reprezinţi o ORGANIZAŢIE/INSTITUŢIE:

 1. Înregistrezi organizaţia/instituţia.
 2. Creezi cont de organizaţie/instituţie.
 3. Vizualizezi lista voluntarilor disponibili.
 4. Cauţi şi selectezi voluntari în funcţie de: judeţ, oraş, categorie, disponibilitate, domeniu de interes, descriere.
 5. Contul organizaţiei/instituţiei poate fi modificat şi cuprinde o listă de instrumente:
  • Postare oportunitate:  acum că din ce în ce mai multi aplicanţi utilizează Internetul în căutarea unei oportunităţi de voluntariat, postarea online a oportunităţilor trebuie să facă parte din strategia de a atrage voluntari. Putem să vă ajutăm în a atrage voluntarii cei mai potriviţi pentru oportunităţile oferite de organizaţie/insituţie.
  • Afişează oportunităţile mele: veţi găsi toate detaliile referitoare la oportunităţile organizaţiei  în cadrul acestui modul. Economisiţi timp şi bani pentru a îndeplini cerinţele cu privire la voluntari.
  • Templete-ul e-mail: Puteţi crea un template de e-mail pentru a răspunde candidaţilor. Acest template de e-mail va fi afişat în timp ce răspundeţi candidaţilor.
  • Vizualizare candidaţi: veţi putea vizualiza aplicările pentru oportunităţile postate de Profilurile candidaţilor. De asemenea, cu ajutorul acestui modul, veţi putea să contactaţi candidaţii.
  • Căutare în baza de date cu Profiluri: dacă nu aţi găsit voluntarul perfect în rândul celor care au aplicat la oportunitatea postată, puteţi să-l gasiţi prin cautare în baza de date cu Profiluri. Filtraţi Profilurile folosind criteriile dorite de căutare.
 6. Recomandă prietenilor! Trimiţi mesaj automat de recomandare.
 7. Completezi chestionarul şi noi vom tine cont de răspunsul tău.
 8. Postezi evenimente, ştiri, noutăţi şi vezi alte evenimente disponibile şi detaliile acestora.

Detalii pe site-ul proiectului:

http://www.evoluntar.ro

Fii voluntar

Trimite mai departe acest articol

Informează-ţi prietenii virtuali prin:

 • Delicious
 • Digg
 • Newsvine
 • RSS
 • StumbleUpon
 • Technorati

Păreri

Feedback-ul vizitatorilor.

Nu au fost scrise păreri legate de acest articol.

Trackbacks

Site-uri ce au menţionat despre acest articol.

Alte site-uri nu au menţionat despre acest articol.

Ce părere ai?

Completează formularul următor şi apasă TRIMITE.